Duplababos aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, majd a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vékony csíkokra metélt húst jól átsütjük benne, közben sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt pároljuk puhára, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Amíg a hús puhul, sóval és babérlevéllel ízesített vízben főzzük roppanósra a zöldbabot, majd csepegtessük le. A babkonzervet öblítsük le. Adjuk a húshoz a babféléket és a pörcöt, összeforgatva forrósítsuk át. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||