Almatorta sütés nélkül (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Karácsony, Húsvét, Hétvégi ebéd, Édes, Sütés nélkül, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1 kávéskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott, kicsumázott almát kockára vágjuk, majd felhevített a vajon, három evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverve összepároljuk. Közben kevés tejjel elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk és hozzáadjuk a másik három evőkanál cukrot és a sót. Ha a tej felforrt belekeverjük a pudingporos keveréket és felfőzzük. Az almával összeforgatjuk. A babapiskóta felével kirakunk, egy folpackkkal kibélelt tortaformát, rásimítjuk az almás massza felét, majd ismét piskóta és a massza másik fele következik. Hűtőben kissé megdermesztjük, majd bevonjuk a habfixálóval keményre vert tejszínnel. Tálalás előtt a formából kivesszük és kakaóporral meghintve tálaljuk.