Francia mustármártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
Egy gyorsfőző edényben, gőz fölött, egy evőkanál vajat felolvasztunk, hozzáadunk egy evőkanál vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük, majd a többi vajat is apránként hozzáadjuk. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Az edényt a gőzről levesszük és belekeverjük hozzá a mustárt és az apróra vágott. Párolt halhoz vagy tojásételekhez illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||