Köleskása borjúval és zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. Fűszerezzük, majd beleszórjuk a kölest, felöntjük kétannyi vízzel. Fedő alatt, kis lángon főzzük. Ha, majdnem puha belekeverjük a kis kockára vágott aszalt gyümölcsöket. Kissé tovább hagyjuk a lángon, majd kendővel letakarva, fél órát pihentetjük. Halmokba szedve tálaljuk és kanállal fogyasztjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||