Cseresznyés túrótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Cseresznyés túrótorta
A cseresznyés túrókrémhez
Cseresznyés túrótorta Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk megdermedni. Végül bevonjuk, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, hidegen tálaljuk. A cseresznyés túrókrémhez A cseresznyét kimagozzuk és elkeverjük a cukorral, néhány órát, de akár egy éjszakát is lehet, a hűtőben pihentetjük. Jól lecsepegtetjük felhasználás előtt, a levét, vízzel hígítva üdítőnek adhatjuk. A túrót villával áttörjük, majd elkeverjük a habfixálóval, a fahéjjal, a vaníliáscukorral és a sóval felvert tejszínnel végül beleforgatjuk a cseresznyét. Használhatunk más idénygyümölcsöt is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||