Töltött csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
7 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra metélt petrezselymet hozzákeverjük. Ha langyosra hűlt, a tejben beáztatott, jól kicsavart zsemlével, a kevés alaplében megpárolt borsóval és a két félretett tojással összeforgatjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd a bőrét fellazítjuk, a masszát alátöltjük. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a félretett olajjal bekenjük. A végüket fogpiszkálóval lezárhatjuk. Tepsibe rakosgatjuk, majd alufóliával lefedve, 50 percig, 175 fokon sütjük. A fóliát levéve, a sütő hőfokát 200 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Ez kb. negyed óra, húsz perc.
Zöldséges rizzsel, burgonyapürével és sok salátával tálaljuk.