Töltött csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra metélt petrezselymet hozzákeverjük. Ha langyosra hűlt, a tejben beáztatott, jól kicsavart zsemlével, a kevés alaplében megpárolt borsóval és a két félretett tojással összeforgatjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd a bőrét fellazítjuk, a masszát alátöltjük. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a félretett olajjal bekenjük. A végüket fogpiszkálóval lezárhatjuk. Tepsibe rakosgatjuk, majd alufóliával lefedve, 50 percig, 175 fokon sütjük. A fóliát levéve, a sütő hőfokát 200 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Ez kb. negyed óra, húsz perc. Zöldséges rizzsel, burgonyapürével és sok salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||