Paprikalekvár édesen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Szabadban, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sült, Édes, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét, A többi hozzávalót belekeverve összeforraljuk. Csírátlanított üvegekbe szedjük és a tetőt rácsavarva öt percre a tetejére fordítjuk. Kihűlés után kamrapolcon tároljuk. Pörköltekbe keverve, grillhúsok mellé vagy pirított kalácsra kenve fogyasszuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||