Brokkoli főzelék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
8 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Finomra vágjuk a brokkoliszárat és a burgonyát, a húsalapélében, fűszerezve, puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük és a brokkolirózsákat beletéve, puhára pároljuk, kb 5 perc alatt. A tejszínnel és az olajjal elkeverjük, majd enyhe sűrűsödésig forraljuk. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Zsenge sült vagy párolt húsok mellé kínáljuk.
Tojásfeltétekkel zöldcsütörtökre is kiváló.