Fokhagymás oldalas serpenyőben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, párolt káposztával és sült krumplival kínáljuk. Hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra. A zsírja is pompás csemege. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||