Marinara mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A fekhevített olajon pároljuk meg, az apróra vágott hagymát, zellert és répát, ha megpuhultak keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, forrósítsuk fel és öntsük hozzá a kézzel elmorzsolt paradicsomkonzervet. Kis lángon háromnegyed órát rotyogtassuk. Dobjuk ki a babérleveleket és a fűszerszárakat. Törjük át botmixerrel, végül, ha szügséges sóval és balzsamecettel ízesítsük. Ez a recept az olasz tésztaszószok legalapvetőbbike. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||