Szendvicstekercs szalonnában sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
8 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
8 szelet cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyérszeleteket nyújtófával laposabbra, vékonyabbra nyújtjuk. Ráterítjük a sonka és a sajtszeleteket, majd a ketchuppal megkenjük. Feltekerjük és a baconnal beburkoljuk. Fogpiszkálóval megtűzzük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, kb. 20 perc alatt.