A kuszkusz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Lili A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Berber szó, a marokkói, algériai, tunéziai, líbiai konyha étele. Búzadarából készül, hasonlóan a tarhonyánkhoz, kézzel. Többféle méretben kapható. Főzni sem kell, eredetileg a fővő étel gőzében puhult meg. Aki emlékszik az Éretlenek "szorgos népünk győzni fog" fejezetére, láthatott ilyet. Mi is megoldhatjuk, a fővő ragu fölé szitát helyezünk, beleöntjük a kuszkuszt, lefedjük és a fűszeres gőz átjárja és megpuhítja a kuszkuszt. Ha sima köretnek készítjük, szórjuk edénybe, majd 2 pohár forró sós vízzel vagy alaplével öntsük fel. Hagyjuk 20 percig pihenni és kanálnyi olajjal, esetleg kevés citromlét hozzáadva keverjük át. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||