Szecsuáni köröm (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Kukta, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A sertéskörmöt felvágatjuk a hentessel. A felhevített olajon a félfőre vágott hagymát, a körmöt jól átsütjük, a zúzott fokhagymát, a felkockázott chilt és a többi hozzávalót belekeverve némi vízzel felöntve főzni kezdjük. Mindig, csak kevés forró vizet hozzáöntve, puhára pároljuk. Kuktában elkészítve gyorsabban kész lesz. Párolt jázmin rizzsel kínáljuk. Hasonlít a magyar körömpörkölthöz, de ízében más jellegű étel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||