Bakonyi zsiványpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig gőzmentes, meleg helyen tartsuk. Ha megbarnul sütés közben élvezhetetlenül keserű lesz, úgyhogy ne süssük túl. A húsféléket négy-négy egyforma szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük, a bélszínt és a borjúszüzet, a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, megborsozzuk és paprikás lisztben megforgatjuk. A gomba (jó nagy fejeket válasszunk) szárát eltávolítjuk és megtisztítjuk. Forró zsiradékban a hússzeletek és a gombafejek mindkét oldalát pirosra sütjük. Előmelegített tál közepére sült burgonyát és párolt rizst halmozunk, a hússokkal körberakjuk, a sült hagymával megszórjuk és a gombafejekkel díszítjük. Házi savanyúságokkal kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||