Sertéscomb rakottas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Remoska, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a húst szeletekre, kenjük be vékonyan a mustárral, a zúzott fokhagymával és borsozzuk meg. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Egy kizsírozott tepsiben rétegezzük le a húst a felkarikázott hagymával, paprikával és paradicsommal, rétegenként sózzuk meg, majd terítsük be a vékonyra szeletelt burgonyával. Alufóliával szorosan fedjük be a tepsit és előmelegített 170 fokos sütőben pároljuk egy órát, majd a fóliát levéve süssük pirosra, úgy 25 perc alatt. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||