Almagombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval.
Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.