Prágai hústekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsvét, Göngyölt, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A lehártyázott karajt felszeleteljük és széleit bevagdossuk, majd fólia alatt, vékonyra kiklopfoljuk. A sonkát ledaráljuk és a tejföllel sűrű masszává keverjük. A hússzeletek közepére evőkanálnyi sonkapépet teszünk és két szélét behajtva feltekerjük. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd középforró olajban kisütjük. A sózásról szándékosan nem írtam, mert a sonka is sós. A felesleges zsiradékot leitatjuk és frissen, burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||