Hercegnő burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, sóval, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük és habosra keverjük. Habzsákból kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rózsákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szaftosabb húsok, ünnepi jellegű körete.