Csípős-savanyú leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra Hozzávalók 4 személyre:
A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék húst felhasználhatunk, végszükség esetén készen vett grillcsirkét vagy gépsonkát is használhatunk, is felcsíkozzuk. Az újhagyma fehér és zöld részét vékony karikákra vágjuk, a zöldet tegyük félre, arra a tálaláskor lesz szükség. A wokot felforrósítjuk, beleöntjük az olajat és felmelegítjük, de ne legyen túl forró, majd beleöntjük az erős pistát és a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata már kész is, öntsük ki csészébe és tegyük félre. A wokot kiöblítve, öntsük bele a húslevest és ha felforr dobjuk bele a felaprított hozzávalókat és öntsük bele a szójaszószt. Öt perc forralás után csorgassuk bele, folyamatos keverés mellett, az előzetesen felvert tojásokat, majd a fél deci vízben elkevert keményítőt. Ha újra forr, már kész is van. Az ecettel ízesítsük savanyúra és ha szükséges sózzuk. Az újhagyma zöldjével megszórva tálaljuk. Ki-ki a tányérján ízesíti a paprikás keverékkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||