Pirított hagymás sertéshús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Wok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, de csak addig süssük, amíg a hagyma még roppanós marad. Megborsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, szükség esetén egy-két evőkannál vizet, csipetnyi Na-glutamáttal ízesítjük és összeforraljuk. Korianderzölddel megszórva tálaljuk.
Párolt rizzsel adjuk asztalra.