Pljeskavica (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
10 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem hiányozhat mellőle.