Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A kuszkusz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Berber szó, a marokkói, algériai, tunéziai, líbiai konyha étele. Búzadarából készül, hasonlóan a tarhonyánkhoz, kézzel. Többféle méretben kapható.
Főzni sem kell, eredetileg a fővő étel gőzében puhult meg. Aki emlékszik az Éretlenek "szorgos népünk győzni fog" fejezetére, láthatott ilyet. Mi is megoldhatjuk, a fővő ragu fölé szitát helyezünk, beleöntjük a kuszkuszt, lefedjük és a fűszeres gőz átjárja és megpuhítja a kuszkuszt.
Ha sima köretnek készítjük, szórjuk edénybe, majd 2 pohár forró sós vízzel vagy alaplével öntsük fel. Hagyjuk 20 percig pihenni és kanálnyi olajjal, esetleg kevés citromlét hozzáadva keverjük át.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)