| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg sütőtök | 78 | 1.5 | 0.6 | 16.5 | 0.8 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 15 db gesztenye | 167 | 4.8 | 1.5 | 32.6 | 7.5 | 0 |
| 20 dkg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 4 dl zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után beleöntjük a bort, beleszórjuk a rizst leöntjük az alaplével, majd felforraljuk. Fedőt teszünk rá és 170 fokos sütőbe tesszük 20 percre. Tálra borítjuk, belekeverjük a megsütött, negyedekre vagdalt gesztenyét és megszórjuk a finomra metélt petrezselyemzölddel.