Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás zsemle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Csőben sült, Édes, Teaparti, Uzsonna, Buli, Húsvét, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 csapott kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az aszalt áfonyát forrázzuk és csepegtessük le. Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtassuk fel. Kenyérsütőben dagasszuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, lisztben megforgatott áfonyát. Tegyük át egy tálba, a tésztát takarjuk le és kelesszük 40 percig 40 fokos sütőben. Ha kb kétszeresére nőtt vegyük ki és gyúrjuk át kézzel. Formázzunk belőle zsemléket és sütőlemezre téve tegyük vissza 30 percre kelni a sütőbe. 30 perc után kenjük meg tojással és süssük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)