Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás káposztán sült oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Rakott, Párolt, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
80 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
90 dkg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 órát pároljuk.
Friss kenyérrel, esetleg tejföllel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)