| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 2 csomag habfixáló | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dl habtejszín | 284 | 15.5 | 23.7 | 1.9 | 0 | 77 |
| 1 teáskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 1 teáskanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 csomag vaníliás pudingpor | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 6 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 csomag babapiskóta | 389 | 9.7 | 4.4 | 77.7 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A meghámozott, kicsumázott almát kockára vágjuk, majd felhevített a vajon, három evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverve összepároljuk. Közben kevés tejjel elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk és hozzáadjuk a másik három evőkanál cukrot és a sót. Ha a tej felforrt belekeverjük a pudingporos keveréket és felfőzzük. Az almával összeforgatjuk. A babapiskóta felével kirakunk, egy folpackkkal kibélelt tortaformát, rásimítjuk az almás massza felét, majd ismét piskóta és a massza másik fele következik. Hűtőben kissé megdermesztjük, majd bevonjuk a habfixálóval keményre vert tejszínnel. Tálalás előtt a formából kivesszük és kakaóporral meghintve tálaljuk.