| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 15 dkg keksz (édes) | 449 | 8.2 | 11 | 78.8 | 3.4 | 0 |
| 1 csomag vaníliás pudingpor | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 |
| 1 maréknyi mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 |
| igény szerint tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára vágott mandulával, majd a pudinggal és a kisebb darabokra vágott eperrel poharakba rétegezzük. Hűtőben dermedni hagyjuk. Tejszínhabrózsával, eperdarabbal és mandulával díszítve tálaljuk.