Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos-zsályás pulykafonat

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Adventi receptverseny, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Húsételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet használunk terítsük rá. Minden rúdra fektessünk egy-egy baconszeletet és fonjuk össze a húst a szokásos hármasfonással, majd a szabad véget tűzzük meg. A felhevített olaj-vaj keveréken, süssük elő, a szeleteket, majd tegyük tepsibe. Forraljuk fel a bort a sütőzsiradékkal, majd öntsük a húsra. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva, a fóliát vegyük le, a hőt emeljük 180 fokra. A mellet, a szaftjával locsolgatva, süssük pirosra.
Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)