Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós császárhús zöldségekkel sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Kemence, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 szál paszternák ? ? ? ? ? ?
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
2 kg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép húsos, bőrös hasaalja szalonnát megformázzuk, majd a bőrét leforrázzuk. Letörölgetjük, majd a bőrt bedörzsöljük az ecettel és fedetlenül, hűvös helyre tesszük másnapig. A bőr rombusz alakban bevagdossuk, de a húsig ne vágjunk be. A fokhagymából (1 fej!!), a zsírból és a babérlevelekből pasztát készítünk és a hús minden oldalát bekenjük vele. A bőr kivételével, meghintjük sóval és borssal, majd sütőrácsra tesszük, a bőrrel felfelé. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és a rács alá tepsit teszünk. Egy óra múlva a tepsit kivesszük a zsírt kiöntjük, majd a tepsibe szórjuk, az elmorzsolt kakukk fűvel, sóval és borssal fűszerezett zöldségeket, melyeket, szükség szerint, hosszában feldarabolunk. Öntsünk alájuk két deci vizet, esetleg fehérbort, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Csökkentsük a hőt 180 fokra és süssük még egy órát. A zöldségeket néha locsoljuk meg a szafttal. Vegyük ki és a húst negyed órát pihentessük felszeletelés előtt.
A sült zöldségekkel és burgonyapürével kínáljuk, de illik hozzá a párolt káposzta is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)