Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős sült hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál osztrigaszósz 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 késhegynyi glutamát 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
5 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
1 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
60 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombát áztassuk be langyos vízbe. A halat vágjuk kockára és csavarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni negyed órát. Közben a szószokat keverjük el a tojásfehérjével, a keményítő felével, a citrom lereszelt héjával és a fűszerekkel. Keverjük át a hallal és ismét negyed órát pihentessük. A zöldségeket és a megpuhult gombát vágjuk csíkokra. A lecsepegtetett halat, bő olajban, süssük öt percig, majd szedjük ki és csepegtessük le. A forró olajban a zöldségeket süssük át, két perc alatt és ezeket is csepegtessük le. Öntsük ki a wokból az olajat, tegyük bele a megmaradt páclét és a megmaradt keményítővel elkevert alaplét. Forraljuk fel és keverjük bele a sült halat és a zöldségeket. Ha újraforrt már tálalható.
Párolt rizst adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)