Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozmaringos afrikai harcsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Húsételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
6 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. Sóval, borssal és a rozmaringgal ízesítve, 2 citrom héjával és kicsavart levével bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A vajat felhevítve, a finomra vágott petrezselyemmel és a főtt burgonyával áthevítjük, esetleg kissé lepirítjuk. A halszeleteket a fehérjéből, a keményítőből és a szójaszószból készített mártásba forgatjuk, majd a középforró olajban kisütjük. A burgonyával, a citromgerezdekkel és tetszőleges majonéz vagy remuládé mártással tálaljuk.







Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)