Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott pontyfilé szálkátlanul

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Főétel, Halak és hidegvérűek, Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Tésztafélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
4 szelet pontyfilé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Azonnal, bő középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Forrón, lecsepegtetve kínáljuk.
Párolt rizs, tartármártást kínáljunk hozzá.
Ha jól dolgoztunk, gyerekeknek is adható, nincs szálka benne.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)