| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 db
csirke |
132 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 60 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl csirkehúsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 1 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 szál angol zeller | 17 | 0.8 | 0.11 | 3.8 | 0.65 | 0 |
| 3 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkét sütés előtt egy órával sóval és borssal bedörzsöljük. A hagymát félfőre, a zöldségeket hosszában félbe-negyedekre vágjuk. Sóval, borssal ezeket is meghintve a fokhagymával hozzáadva megágyazunk a csirkének a zacskóban. Bedörzsöljük a csirkét olajjal, a többit a zacskóban lévő zöldségekre öntjük. Rátesszük a baromfit a zöldségágyra és lezárjuk a zacskót. Néhány helyen szúrjuk ki. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő órát sütjük. 220 fokra felemelve a hőfokot még negyed órát pirítsuk. A csirkét helyezzük előmelegített tálra és fóliával fedjük be. A zacskó felnyitásánál ügyeljünk a felcsapó gőzre! A zöldségeket és a zacskóban maradt levet öntsük serpenyőbe, a liszttel megszórva, forraljuk fel, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Botmixerrel törjük simára. Szükség szerint fűszerezzük.