| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 2 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 5 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 5 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint szölő levél | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és legalább 3 órát állni hagyjuk. A szőlőleveleket, ha frissek leforrázzuk, ha konzerv leöblítjük. Fonákjával lefelé asztalra tesszük és megtöltjük a rizses keverékkel. A kapor- és a petrezselyemszárakat egy lábos aljára terítjük, és néhány szőlőlevelet teszünk rá. A töltött szőlőleveleket szorosan egymás mellé téve elrendezzük a lábasban. Sóval és borssal megszórjuk, 8 dl vizet és az olívaolajat öntsük rá, szőlőlevelekkel fedjük le. A töltött szőlőlevelekre tányért teszünk, hogy főzés közben ne tudjanak feljönni. Kis lángon, fedő addig főzzük, amíg az összes vizet magába nem szívja, addigra a rizs megfő.