Forralt bor erdész módra
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
teafű |
121 |
26 |
5.1 |
0.8 |
0 |
0 |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 2 szem
szegfűbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 liter
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 2 maréknyi
aszalt erdei gyümölcs |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél órát állni hagyjuk, majd a borba öntjük, forrpontig hevítjük, de nem forraljuk fel, belekeverjük a mézet és a leszűrt teakeveréket.
A gyümölcsöket vastag poharakba osztjuk és ráöntjük a bort.
Téli erdei séta vagy vadászat után tökéletes ital.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)