Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forró sajtos gombás stangli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csapott evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
8 db sóskifli 130 4.5 1.1 25.6 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket, majd ráütjük a tojást és sűrűsödésig kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a kifliket és helyezzük rá a kiflik másik felét nyomjuk össze a feleket és tegyük kivajazott tepsibe. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 10 percig süssük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)