Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forró sajtos háromszög

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 szelet szendvicskenyér ? ? ? ? ? ?
25 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük és az edényből kivéve papírkendőn leitatjuk, majd fogpiszkálóval minden darabra egy paprikába mártott sajtháromszöget tűzünk.
Forrón kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)