Garnélarák narancs mártással
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
garnélarák |
56 |
11 |
0.6 |
1 |
0 |
200 |
2 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1.5 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 1 teáskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított, leszárított garnélát 2 evőkanál felforrósított olajban, lehetőleg wokban, két perc alatt süssük rózsaszínűre. Szürőkanállal vegyük ki és tartsuk melegen. Öntsünk még olajat az edénybe és a vékonyra szelt répát, a felkarikázott újhagymát és a kis kockára vágott fokhagymát pirítsuk 5-6 percig, közben reszeljük rá a narancs héját és fűszerezzük meg. Ha kész keverjük el a garnélával és öntsük rá a narancs levét, kikapart húsát és az alaplevet, melybe előzőleg belekevertük a keményítőt. Ha felforrt, már kész is. Ne főzzük túl, mert a rák rágós lesz.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)