| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 75 dkg fodros kockatészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 75 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 5 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 30 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál szalonnazsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. A túrót, a tejfölt, a pörc harmadát és a szalonnazsiradék felét jól elkeverjük. A tésztát beleforgatjuk és a zsiradékkal kikent tálba nyomkodjuk. A többi zsírral leöntjük, rászórjuk a félretett pörcöt, majd a lefedett tálat, 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tésztát, tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk.