Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gránátalmás-csípős kuszkusz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db gránátalma 77 0.7 0.6 16.7 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 teáskanál baharat 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gránátalma melasz 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál harissa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kuszkuszt keverjük el a fűszerekkel, a gránátalma melasszal és a citromlével, majd öntsük fel, négy deci, forrásban lévő vízzel. Lefedve hagyjuk állni tíz percig, majd, lazán keverjük bele a finomra vágott hagymát, a gránátalma magjait (csak a magokat!), a felaprított koriandert és az olívaolajat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)