Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamis borjúszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
50 dkg marhafelsál 243 17 19 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez a recept a békebeli magyar vendéglői konyha, igazi becsapós receptje, de ettől még finom és nyugodtan tálalható.
A marhafelsált ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A szeleteket zsemlemorzsába mártjuk, majd jól kiverjük. A zsemlemorzsa kerüljön be a hús rostjai közé. A szeleteket felvert, kissé sózott tojásba forgatjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük és a félretett olajjal együtt lábosba tesszük. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Nem keverjük, nem szurkáljuk. Nem fog leégni.
Zöldséges rizzsel vagy burgonyapürével adjuk asztalra. Zöldsalátát kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)