Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hekk zöldségekkel sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (12%) 142 3.4 12 4 0 59
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
25 dkg mirelit kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfiléket besózva hagyjuk kiolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük. A felkarikázott répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Ugyanebbe a vízbe dobjuk a kelbimbót és szinte, csak a víz újraforrásáig melegítjük. Ezt is leszűrjük. A halszeleteket a vaj felében hirtelen megsütjük, tepsibe tesszük és a sütőzsiradékot aláöntjük. Mellédobáljuk a répát, a kelbimbót és az időközben megtisztított, vékonyra karikázott burgonyát. Ráhintjük a kakukkfüvet, megborsozzuk és megsózzuk. A tetejére tördeljük a megmaradt vajat és tíz percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a rakottas tetejére simítjuk, majd még negyed órát sütjük. Úgy tálaljuk, hogy mindenki tányérjába egyformán jusson hal és zöldség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)