Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült harcsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon megpirítjuk a lisztet és elkeverjük a hal levével, a tejszínnel, a citrom reszelt héjával, majd besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgájákat. Egy tepsit kikenünk egy evőkanál vajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a halat és bevonjuk a mártással. Rászórjuk a reszelt parmezánt és 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)