| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz vörösbab konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz fehérbabkonzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 db chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 szál debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 |
| 4 szál bőrös virsli | 265 | 6.8 | 23.4 | 4.7 | 0 | 0 |
| 20 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 30 dkg savanyúkáposzta | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 2.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a felkarikázott debrecenit és a virslit. Ezzel is összesütjük, majd vízzel felöntjük. Beleborítjuk a leöblített babkonzerveket és összeforraljuk. Végül a tejszínben simára kevert liszttel behabarjuk.