| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1/2 kávéskanál feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 1 kávéskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| 2 evőkanál tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, összeforgatjuk a pirított szalonnával, a fűszerekkel, a tejszínnel, a fácánredukcióval (vagy húsalaplével) és készre pároljuk.