| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál zselatin | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tartár mártás | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor hónapos retek | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 szál bőrös virsli | 265 | 6.8 | 23.4 | 4.7 | 0 | 0 |
| 10 dkg marinált paradicsompaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg ecetes almapaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a zselatint, majd elkeverjük az ízlés szerint sózott, borsozott tartármártással. Az összes hozzávalót belekeverjük és fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, végül kiborítva és szeletekre vágva tálaljuk.