Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Louisianai babos rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
25 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
25 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, pároljuk puhára. Ha kell kevés vizet adhatunk hozzá. Végül keverjük bele a főtt rizst, a lecsepegtetett és leöblített babot, a maradék olajon elősütött kolbászt és tálaljuk.
Valamilyen csípős salátát, tejfölt és kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)