Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagymás-sajtos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Amíg készül, a vajat felhevítjük és a finomra vagdalt medvehagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a liszttel, rányomjuk a sajtot, beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Átkeverjük, az időközben elkészült, tésztával és frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)