Nyúlpaprikás
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
házinyúlhús |
158 |
21 |
8 |
0.4 |
0 |
71 |
| 10 dkg
császárszalonna |
646 |
10 |
65 |
0 |
0 |
140 |
| 5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zsíron megpirítjuk az apró, kockára vágott császárszalonnával a reszelt vöröshagymát, 1 evőkanálnyi paprikát keverünk hozzá. Az apró darabokra vágott nyúl húsát szűrőkanálba tesszük, leforrázzuk, majd a hagymára téve kissé megpörköljük. Ezután megsózzuk, 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. 2 evőkanál ecettel vagy vörösborral elkevert tejfelt öntünk rá, jól összekeverjük és felfőzzük.
Burgonyapürét vagy vajas galuskát tálalunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)