| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 1 szál füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 50 dkg tarhonya | 392 | 15 | 3.4 | 72.9 | 3.2 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük bele a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve, kezdjük párolni, fedő alatt, kis lángon. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós. Közben a tarhonyát, a megmaradt olajon, kevergetve, pirítsuk barnára. Ne nagy tűzön tegyük, hogy jól átpiruljon, de ne égjen meg. Öntsük a csirkemelles keverékhez és öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya térfogata volt. Fedő alatt főzzük, amíg a felszínről eltűnik a folyadék, majd a lángot lezárva, hagyjuk pihenni tíz percig.