Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pásztortarhonya csirkemellel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
50 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük bele a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve, kezdjük párolni, fedő alatt, kis lángon. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós. Közben a tarhonyát, a megmaradt olajon, kevergetve, pirítsuk barnára. Ne nagy tűzön tegyük, hogy jól átpiruljon, de ne égjen meg. Öntsük a csirkemelles keverékhez és öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya térfogata volt. Fedő alatt főzzük, amíg a felszínről eltűnik a folyadék, majd a lángot lezárva, hagyjuk pihenni tíz percig.
Tálalás előtt pecsenyevillával keverjük át.
Salátát vagy idénysavanyúságot adjunk hozzá.
Ha laktatóbban akarjuk, főzhetünk bele néhány szem felkockázott burgonyát is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)